یکی از پرکاربردترین و سازگارترین پروتکل‌های استریم (یا جریان) MPEG DASH است که استریم‌های صوتی و تصویری را به صورت بلادرنگ و با استفاده از فرآیند سه سگمنتی (قسمت) ارائه می‌کند و برای اطمینان از اینکه حتی در شبکه‌های ضعیف، بهترین کیفیت استریم را دارد از استریم نرخ بیت سازگار بهره می‌برد.

چطور استریم سازگار پویا با HTTP (MPEG-DASH) مقایسه می‌شود؟

MPEG DASH یک پروتکل استریم سازگار بر مبنای HTTP است که برای انتقال محتوای ویدئویی زنده ، بر حسب تقاضا به کار می‌رود و می‌تواند با نرخ بیتی متفاوت از طرف سرورهای وب برای دستگاه‌های نمایشگر کدگذاری شود. انطباق نرخ بیت یا رزولوشن هر سگمنت در سمت کلاینت (یا مشتری) انجام می‌شود که این قابلیت را می‌دهد که در صورتی که پهنای باند کلاینت اجازه دهد، به نرخ بیت بالاتری در هر سگمنت برود.
گاهی DASHرا پروتکلی می‌نامند که توسط گروه کارشناسان تصویر متحرک (MPEG) به عنوان جایگزین استاندارد صنعتی برای پروتکل استریم زنده HTTP (HLS) شرکت اپل ساخته شد. آنها این پروتکل را DASH نامیدند که مخفف استریم سازگار پویا روی HTTP است. علاوه بر آن MPEG-DASH یک روش استریم مستقل از کدک است که می‌تواند از محتواهایی با هر نوع کدگذاری استفاده کند.

سامانه میزبانی ویدیو و استریم

سامانه مدیریت میزبانی ویدئو برنا

«سرویس مدیریت میزبانی ویدئو برنا» این قابلیت را به شما می‌دهد تا فیلم‌ها و ویدئوهای خود را بر روی آن بارگذاری کرده و از ویژگی‌های یک سرویس استریمینگ پایدار و با کیفیت بهره‌مند شوید.

MPEG-DASH چطور کار می‌کند؟

MPEG-DASH از سه فرآیند متمایز شکل گرفته که امکان عملکرد آن و مشاهده استریم زنده را برای کاربران فراهم می‌کند:

 

  • کدگذاری و سگمنت‌بندی: اول، سرور ویدئو را به بخش‌های کوچک‌تری سگمنت‌بندی می‌کند تا بتواند آن را جریان دهد و یک فایل ایندکس برای آن سگمنت‌ها می‌سازد که چیزی شبیه فهرست محتوا است. چون فرمت DASH را میتوان با هر استاندارد کدگذاری استفاده کرد، سپس سرور، این سگمنت‌ها را کدگذاری می کند تا آنها برای چندین دستگاه فرمت‌بندی شوند و تا قابلیت پخش داشته باشند.
  • تحویل: ویدئو‌های کدگذاری و سگمنت شده از طریق اینترنت به دستگاه کلاینت تحویل می‌شوند. وقتی کاربران تصمیم به مشاهده یک استریم می گیرند، پلیر (Player) یا نرم‌افزار پخش آنها از سرور می‌خواهد که سگمنت‌های ویدئویی کدگذاری‌شده را ارسال کند تا از طریق دستگاه اجرا نماید. در اکثر موارد، استریم از طریق شبکه تحویل محتوا (CDN) منتقل می‌شود که محتوای ویدئویی را به صورت کارآمدی توزیع می‌کند.
  • دیکد و بازپخش: زمانی که ویدئو سگمنت بندی، کدگذاری و تحویل شد باید داده‌های استریم دیکد شده و ویدئو بازپخش شود. DASH از استریم نرخ بیت سازگار (ABR) استفاده می‌کند که به نرم‌افزارهای پخش ویدئو امکان مرتب سازی اتوماتیک بر اساس سطوح مختلف را می‌دهد و دستگاه پخش، برای ایجاد یک تجربه خوب، محتوا را استریم کرده و می‌فرستد.

استریم کردن نرخ بیت تطبیقی و MPEG-DASH

استریم کردن نرخ بیت تطبیقی، قابلیتی است که با تغییر شرایط شبکه، کیفیت استریم‌های میانی را تغییر می‌دهد. پروتکل‌های مختلف استریم شامل MPEG-DASH، HLS و HDS از این قابلیت استفاده می‌کنند.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *